Активісти виклали відеозапис вимагання хабара двома поліцейськими на в’їзді в Зміїв (відео)

Скриншот

Активісти руху “Стоп корупція” опублікували в YouTube відеозапис вимагання хабара двома поліцейськими, які несуть службу на посту поліції на в’їзді в Зміїв Харківської області. За їхньою інформацією, записаний під час бесіди водія автомобіля з поліцейським голос належить капітану поліції Сергію Кузнецову.

Поліцейський в присутності свого колеги вимагає від водія подути в драгер, після чого стверджує, що концентрація алкоголю в видихуваних парах становить 0,23 проміле. В ході бесіди він пропонує “зробити все з великої літери закону”. Хлопець просить “вибачити і не писати”. В результаті поліцейський запитує його “які пропозиції”? – і питає, чи знайде він сім тисяч. Потім цікавиться, скільки у водія грошей з собою і скільки на картці. В кінці бесіди вони домовляються, що водій з’їздить за грошима і привезе їх, після чого поліцейський обіцяв порвати протокол.

В кінці запису чути ще один чоловічий голос. Після цього в приміщення поста поліції біля автодороги входить група активістів, які продовжують фіксувати те, що відбувається і вимагають викликати слідчо-оперативну групу. Вони також стверджують, що перед цим поліцейський затримав і потім відпустив водія-наркомана, який їхав на автомобілі без номерів. А водій, в якого вимагали гроші – абсолютно тверезий.

Увага: на відео присутня нецензурна лексика.

Співробітник прес-служби Головного управління Нацполіціі в Харківській області повідомив журналістам, відповідаючи на запит, що стосовно двох поліцейських призначено службове розслідування, на час якого вони відсторонені від виконання службових обов’язків.